Många människor håller gärna sina katter utanför gården. När katter gör avföring på gården tycker de att det är särskilt irriterande. Tyvärr gör de flesta katter inte avföring på ägarens gård, men det är ett känt faktum att de föredrar att göra avföring på grannens gård. Ibland reser de speciellt till sin favoritträdgård. Vad kan du göra åt det? Det här är de bästa tipsen för att hålla din katt borta från gården!

Många växter sägs hålla katter borta från trädgården. Vissa växter är dock mycket bättre än katter än andra. Denna lista överväger också hur bra växter är för människor. Katter hatar till exempel nässlor men vill inte plantera växter på deras gård. Här kan du hitta 12 växter som verkar på katter i trädgården. Obs: Om katten är förkyld, influensa eller är gammal, fungerar växten inte bra för katten. Detta beror på att de flesta växter fungerar doftande.
1. Kran
Cranesbill är en vacker typ av pelargon med lila blommor. Det är en kompakt växt som avger en typisk lukt. Lukten av kranström är inte obehaglig för människor. Men de flesta katter hatar det och undviker det. Kranbyggnader för katter fungerar bäst om du har växter regelbundet. Du kan sätta kranen mot marken eller grytan.
Kattens citronverb är ett välkänt råd. Gräset är vanligtvis sås eller sticklingar. Citronverbena är inte resistent, så det är bäst att lägga det i en kruka för att ta med på vintern. Citronverbena är effektivt inte bara för katter utan också för mygg! Citronverbena kan också användas i matlagning som kyckling- och fiskrätter och för att göra te. Därför har citrongräs för katter några användbara egenskaper.

Citrongräs, även känt som sele, är infödd i Indien. Växterna växer bra där. Många tror att holländsk citrongräs inte fungerar, men det är inte så illa. Om du planterar citrongräs i en kruka på våren (inomhus) kan du plantera det på marken runt maj. Citrongräs har två fördelar. Det fungerar bra för katter i trädgården tack vare lukten och kan användas i köket.
Av alla kattundertryckande växter är citronmeliss den mest förbises. Citronmeliss fungerar bra för katter tack vare den underbara doften av citron som växten avger. Denna citronmeliss är också användbar för att göra te och använda det i mat. Melissa är en kompakt växt som överlever under jorden på vintern. Det är bättre att köpa en påse med frön och odla växten själv.
Citronperanium för katter fungerar faktiskt som plantorna ovan. Den här gången är det också doften av citron som håller katter borta från trädgården. Citronperanium har en särskilt stark citron doft vid beröring eller krossning. Citronperanium för katter fungerar på ganska begränsade avstånd, men med regelbundna bladskador fungerar det också på längre avstånd.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *