Om du precis har köpt ett annat hem eller vill börja om med din gård är det första du tänker på är staketet. Logiskt nog har trädgårdsstaket en enorm inverkan på din trädgårdsmiljö. Ger grunden för senare trädgårdsdesign.
Fortfarande inte säker på vilken typ av staket det är? På Barnevelds Vandentop Tuinhout vandentopbutik kan du hitta många staket och andra alternativ för trädgårdsavdelare. Bra för inspiration. Och vi ger dig gärna tips om hur du väljer det perfekta staketet.
Hur länge ska staketet hålla? Det är viktigt att i förväg överväga hur mycket du vill njuta av staketet. 10 till 15 år är tillräckligt, men letar du efter något annat? Eller ska det fortfarande finnas ett bra staket efter 20 år? Dessa frågor avgör främst valet av staketmaterial. Trä är ofta valet, men impregnerad furu håller till exempel inte lika länge som lövträ. Du kan också välja komposit om du vill njuta av staketet ännu mer.
Vill du lägga mer tid på underhåll?
En annan viktig fråga är underhåll. Om du till exempel väljer trä måste du hålla det i gott skick med smuts och olja. Väderförhållanden gör trä gammalt och inte alla gillar det. För det andra måste du lägga tid på underhåll för att hålla staketet i rätt färg.
Är du intresserad av underhåll? Då kan du överväga ett sammansatt staket. Detta material är extremt fuktbeständigt och kräver inte smuts eller olja för att behålla sin färg. Det räcker att rengöra det då och då.
Eller tänk på betong och natursten. Det är fortfarande ett starkt material och blir inte grått eller ruttnar som trä.
Är trädgårdens integritet viktigt? Staket installeras regelbundet i trädgården för att skydda integriteten. Hur viktigt är det för dig? Om du behöver ett stängt staket som ingen kan se igenom är ett trädgårdsstaket eller ett blomsterstaket ett bra val.
Men du kanske inte bryr dig om du har en liten utsikt över trädgården. Många trädgårdsskärmar låter dig se diagonalt mellan borden, men din trädgård har fortfarande sekretess. Detta kallas ofta för genomsnittlig transparens. Och självklart kanske din åsikt inte spelar någon roll alls. Sedan finns det också trädgårdsavdelare med öppet brev, till exempel gallerväggar. Förresten, om du odlar den på en vinstock kan du äntligen skydda din trädgårds integritet.
Förhoppningsvis har du nu en bättre uppfattning om vilket staket som är bäst för dig. Och det är åtminstone riktigt klokt att titta på staketet. Du kan också göra det på Barneveld’s Vandentop Tuinhout. Det ger en bättre uppfattning om hur olika typer av staket ser ut och gör ditt val enklare.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *